Blogg for Kala Travpark
Inntrykk fra Kala Travpark
Påselingsbokser
photo

Fordeling av påselingsbokser når det er løp på Kala er et problem vi ikke blir ferdig med før det er bokser nok til alle. Det et jo selvfølgelig at alle gjerne vil ha en boks fremfor å stå med hesten bindt langs en binderekke eller i en hestehenger! ... særlig i regn og dårlig vær. Noen hester er jo også så urolige i en binderekke at de kan utgjøre en fare for seg selv og andre. I dag har vi 30 påselingsbokser, samt 2 vaskebokser. Det er normalt under halvparten av behovet både på lokalløp og totoløp.


Hvem er det så som skal få boks? Hittil har vi stort sett praktisert at de som kommer først får ta seg en boks. På løpsdagene ser vi mer og mer en tendens til en del kommer og setter utstyr i boksene veldig tidlig for å sikre seg boks. Det vil igjen si at det er de som bor nørmest som først får bokser. Det er feil etter min mening. På totokjøringa i 2006 så vi til og med en som hadde tatt med seg hest for å trene og okkuperte en boks hele dagen til denne hesten! Det er rett og slett ille!


Til lokalkjøringene står det i innbydelsen at 3-årige hingster har fortrinnsrett til boks. Det hadde jo vært greit om det fungerer, men det gjør det ikke. Til totokjøringa har vi sagt at vi vil tildele boksene etter følgende prinsipp: Alle hingster får boks først, rett og slett fordi det sannsynligvis skader mest med en løs hingst i hesteringen. Er det flere bokser enn hingster vil vi bruke litt skjønn og prioritere langveisfarende gjester, trenere som kommer med mange hester (ha dem samlet), samt evt. det som melder inn speiselle behov på forhånd.  Kom gjerne med synspunkter på dette!


Ellers jobber vi jo med å øke antall påselingsplasser, og gjøre dem sikrere. Binderekka midt på plassen er for dårlig og kan bli rever av gårde om en hest bruker litt krefter. Den vil bli erstattet med en ny i løpet av sommeren. I ponnistallen vil vi klargjøre for plass til ca. 4 hester på løpsdager. Videre har vi fått godkjenning for neste byggeprosjekt som er å forlenge bokserekka nedover mot banen. Det kommer ikke før neste år i beste fall, men er en riktig investring slik vi ser det.


Ja dette var en hel del av mine tanker om påselingsbokser på Kala. Hva mener dere?

2007-07-20 10:18:35 GMT
Comments (1 total)
Author:Anonymous
Jeg er enig i at hingstene må komme først, og at gjeste hestene må få litt bra plasser!
--Helena
<mailto:helena_ruskesara_92@hotmail.com>
2007-09-12 17:37:46 GMT
Add to My Yahoo! RSS